Fenerbahçe kruipt na knotsgekke slotfase door oog van de naald in Bursa

Gijs Freriks02 nov 2013, 18:58
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2013, 18:58

Fenerbahçe kan volgende week zondag met vertrouwen de strijd met Galatasaray aanbinden. De club uit Aziatisch Istanbul won zaterdagavond na een knotsgekke slotfase met 2-3 van Bursaspor en is nu al sinds de tweede speelronde ongeslagen. Fenerbahçe staat nu met 25 punten bovenaan in de Süper Lig, terwijl Galatasaray er 19 heeft. Kasimpasa won zaterdag door onder meer één doelpunt van Sanharib Malki met 0-3 van Erciyesspor en staat met 21 punten op de tweede plaats.

Bursaspor won in maart 2009 voor het laatst in competitieverband in het eigen Bursa Atatürk Stadion van Fenerbahçe en slaagde daar zaterdag dus opnieuw niet in. Er zat zaterdag echter meer in dan een verliespartij voor de middenmoter. De Krokodillen speelden immers een prima eerste helft en kregen in de persoon van Ferhat Kiraz een eerste goede kans, maar hij trof het zijnet. De thuisploeg bood goed tegenstand en kwam na een uitstekende counter, via Pablo Batalla, op voorsprong: Ferhat schoof van dichtbij de 1-0 binnen. Het team van Christoph Daum kreeg in de eerste helft nog twee kansen om de score uit te breiden, maar het slordige Fenerbahçe kwam goed weg met slechts een minimale achterstand bij rust.

Ersun Yanal greep na rust in en bracht Pierre Webó en Emre Belözoglu in de ploeg voor Cristian Baroni en Mehmet Topal en de Kameroener zette na een uur de 1-1 op het bord door een hoekschop binnen te koppen. De bezoekers werden sterker en Emmanuel Emenike zette Fenerbahçe zeven minuten voor tijd op een 1-2 voorsprong. De koploper leek hierna nog de drie punten te verspelen omdat Batalla in de negentigste minuut de 2-2 maakte, maar in de absolute slotseconde zorgde verdediger Egemen Korkmaz alsnog voor de winnende goal voor Fenerbahçe, dat in de laatste negen competitiewedstrijden slechts twee punten liet liggen. Dirk Kuyt speelde de hele wedstrijd mee.