voetbalzone

Fenerbahçe loopt met basisspeler Kuyt al in tweede speelronde averij op

Gijs Freriks14 sep 2014, 20:58
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2014, 20:58
Advertentie

Het is Fenerbahçe niet gelukt om ook zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen te winnen. Met Dirk Kuyt negentig minuten op het veld bleven De Gele Kanaries op een doelpuntloos gelijkspel steken tegen Trabzonspor. De regerend landskampioen verlengde zijn ongeslagen reeks tegen Trabzonspor naar elf wedstrijden, maar zal vooral balen van het puntverlies.

Het Fenerbahçe van Ismail Kartal slaagde er in Trabzon niet in om uitgespeelde kansen te creëren. Voor rust werd men enkel gevaarlijk via een vrije trap van Caner Erkin en de tegenstander kon er behoudens een schot van Majeed Waris ook weinig tegenover stellen. De Storm van de Zwarte Zee loerde op de counter, terwijl de tegenpartij de bal mocht hebben, maar daar ook weinig nuttigs mee wist te doen. De voorwaartsen Kuyt, Moussa Sow en Emmanuel Emenike konden maar niet worden bereikt.

Trabzonspor was in het eerste kwartier na rust dicht bij een treffer, maar Waris kopte over en doelman Mert Günok kon een schot van Mustapha Yatabaré ternauwernood tegenhouden. De wedstrijd kon alle kanten op, want Fenerbahçe solliciteerde eveneens naar de openingstreffer. Diego en Mehmet Topal schoten naast en laatstgenoemde mikte ook nog tegen de paal. Een goal zat er echter niet in en Trabzonspor heeft nu al zes wedstrijden achter elkaar niet weten te scoren tegen de club uit Aziatisch Istanbul.

Bezig met laden …