voetbalzone

Fenerbahçe maakt eindelijk tonnen over: ‘We zaten er elf maanden achteraan’

Robin Bruggeman28 apr 2020, 17:40
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2020, 17:40
Advertentie

NEC heeft dinsdag zevenhonderdduizend euro ontvangen van Fenerbahçe. De Turkse topclub deed deze betaling als onderdeel van de transfer van Ferdi Kadioglu, die bijna twee jaar geleden voor anderhalf miljoen euro werd overgenomen van de Nijmegenaren. Algemeen directeur Wilco van Schaik is opgelucht dat zijn ploeg het restant van de transfersom nu eindelijk binnen heeft.

“Ik zat in bespreking en werd door Rifki Holla, onze medewerker op financiën, naar beneden geroepen. Kijk even op het scherm, zei hij alleen maar. Toen zag ik het bedrag staan. We zijn enorm blij en opgelucht dat Fenerbahçe het geld heeft overgemaakt. Deze maand hebben ze ons keurig op de hoogte gebracht dat het geld er eind april zou zijn”, vertelt hij in gesprek met de Gelderlander.

NEC moest behoorlijk wat moeite doen om de laatste betaling te kunnen ontvangen: “Dit is een enorm proces geweest. We hebben er elf maanden achteraan gezeten”, vervolgt Van Schaik. De sportbestuurder heeft zich uiteindelijk tot de FIFA gewend en Fenerbahçe kreeg meteen van de wereldvoetbalbond te horen dat er betaald moest worden.

Van Schaik is de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO) eveneens dankbaar: “Die trok samen met ons op en heeft voor juridische bijstand gezorgd.” NEC kan het hoofdstuk nu afsluiten: “Al die tijd hebben we met geld moeten schuiven. We zijn heel zuinig geweest. We zijn echt langs het randje gegaan.”

Bezig met laden …