Fenerbahçe na rode kaart Alex onderuit bij Istanbul Büyüksehir

Bart Kruyt28 feb 2010, 15:04
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2010, 15:04

Fenerbahçe is op hopeloos uit vorm. De ploeg van Christoph Daum wist in heel februari geen enkele competitiewedstrijd te winnen en ging zondagmiddag onderuit bij Istanbul Büyüksehir, dat met 2-1 te sterk was. Iksender Alin maakte beide doelpunten voor de thuisploeg, maar meest besproken man was Alex, die de gelijkmaker voor zijn rekening nam maar ook een rode kaart pakte.

De middenvelder van Fenerbahçe werd tien minuten voor het eindsignaal van het veld gestuurd na een harde overtreding op Mahmut Tekdemir. Alex kwam met een gestrekt been in en mocht direct vertrekken van scheidsrechter Firat Aydinus, die zag hoe de thuisploeg met tien man aan het langste eind trok. Iksender Alin maakte de winnende treffer: 2-1.

Diezelfde Alin had de score in de eerste helft ook geopend. De middenvelder ontsnapte aan de aandacht van Fabio Bilica en werd bereikt via een mooie steekpass, waarna hij geen fout maakte voor doelman Volkan Demirel. Fenerbahçe moest hierdoor op zoek naar een antwoord en leek vlak voor rust op gelijke hoogte te komen. De treffer van Deniz Baris werd echter afgekeurd omdat een ploeggenoot buitenspel stond.

In de tweede helft probeerde Fenerbahçe weer de aanval te zoeken en na een klein kwartier resulteerde dit in de gelijkmaker van Alex, die scoorde uit een prachtige volley. De Braziliaan werd even later echter de schlemiel, door een rode kaart op te pikken en zijn ploeg daarmee te duperen. Fenerbahçe ging onderuit en geeft Galatasaray zodoende de mogelijkheid om verder uit te lopen.