Fenerbahçe overklast angstgegner, coach Yanal deelt spelers papiertje uit

Gijs Freriks09 mei 2014, 21:00
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2014, 21:00

Fenerbahçe heeft na drie wedstrijden weer eens gewonnen in de Süper Lig. De kersverse kampioen was vrijdagavond in eigen huis met 4-0 te sterk voor Karabükspor. De voorgaande drie ontmoetingen tegen de ploeg uit de Zwarte Zee-regio gingen verloren. De Gele Kanaries sluiten het seizoen zondag af met een uitwedstrijd tegen Kayserispor.

De club uit Aziatisch Istanbul was, met Dirk Kuyt in de basis, al na één helft al klaar met Karabükspor. Na een kwartier schoot Moussa Sow de 1-0 binnen, nadat schoten van hemzelf en Raul Meireles werden geblokt. Laatstgenoemde verdubbelde vier minuten voor rust de marge: Sow knalde na een voorzet van Caner Erkin op Boy Waterman en de rebound werd benut door Meireles. Emre Belözoglu volleerde de 3-0 achter de Nederlandse doelman.

Fenerbahçe had geen kind aan de nummer zeven van de Süper Lig en kwam in de tweede helft nog één keer tot scoren: Pierre Webó kopte in de slotminuut de 4-0 in de korte hoek. Het opmerkelijkste moment na rust was dat trainer Ersun Yanal een papiertje meegaf aan invaller Selçuk Sahin. Hierop stond de tekst Sampiyon (kampioen) en de spelers van Fenerbahçe gaven het velletje aan elkaar door.