voetbalzone

Fenerbahçe overnacht op tweede plaats ondanks uitvallen van Janssen

Daniel Cabot Kerkdijk08 dec 2017, 19:12
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2017, 19:12
Advertentie

Fenerbahçe overnacht op de tweede plaats in de Süper Lig. Het team van trainer Aykut Kocaman zegevierde vrijdagavond met minimaal verschil over Bursaspor (0-1) en komt nu in punten gelijk met Galatasaray, dat zaterdag thuis aantreedt tegen Akhisar. Koploper Basaksehir, dat een punt meer, speelt zondag bij Sivasspor.

Kocaman nam Robin van Persie wederom niet op in de wedstrijdselectie en liet Vincent Janssen aan het startsignaal verschijnen. Laatstgenoemde viel echter nog voor rust uit met een spierblessure en werd vervangen door Roberto Soldado. De aanvaller had een aandeel in de 0-1, na dik een uur spelen. William Troost-Ekong haakte de Spanjaard, waarna Giulano vanaf elf meter de enige treffer van de wedstrijdn maakte.

Fenerbahçe is nu al negen officiële duels op rij zonder nederlaag en kon daardoor de achterstand op Galatasaray flink verkleinen. Het Basaksehir van Eljero Elia is echter al tien officiële wedstrijden op rij ongeslagen. Kayserispor en titelverdediger Besiktas hebben beide 26 punten en mogelijk komt een van de teams op gelijke hoogte met Fenerbahçe.

Bezig met laden …