voetbalzone

Fenerbahçe pakt door: Tadic en co kunnen ‘top signing’ in Istanbul verwelkomen

Jordi Tomasowa26 jan 2024, 20:25
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:29
Advertentie

Fenerbahçe gaat zich op korte termijn versterken met Çaglar Söyüncü, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De 27-jarige Turkse verdediger wordt de rest van het seizoen gehuurd van Atlético Madrid.

De laatste plooien tussen Fenerbahçe en Atlético zijn naar verluidt inmiddels gladgestreken. Met de tijdelijke komst van Söyüncü heeft de Turkse topclub volgens Romano zijn ‘top signing’ binnen. De centrumverdediger staat op het punt om met zijn zaakwaarnemer naar Istanbul te vliegen.

Söyüncü speelde tussen 2018 en 2023 voor Leicester City. Namens the Foxes kwam hij tot 132 officiële duels. Ruim een half jaar geleden maakte hij de transfervrije overstap naar Atlético Madrid, waar hij er niet in slaagde om een basisplaats te veroveren.

De 55-voudig international van Turkije moet in het hart van de Madrileense defensie doorgaans voorrang verlenen aan Mario Hermoso, Axel Witsel en José María Giménez.

Söyüncü kwam bij Atlético slechts tot 212 speelminuten, verdeeld over negen wedstrijden. Bij Fenerbahçe wordt hij de derde winteraanwinst. De Gele Kanaries huurden eerder al Rade Krunic van AC Milan, terwijl Leonardo Bonucci transfervrij overkwam van 1. FC Union Berlin.

Afgelopen zomer roerde Fenerbahçe zich ook al serieus op de transfermarkt. Edin Dzeko en Dusan Tadic werden gratis opgepikt bij respectievelijk Internazionale en Ajax.

Doelman Dominik Livakovic kwam over van Dinamo Zagreb, terwijl Cengiz Ünder, Sebastian Szymanski en Fred eveneens grote aankopen waren.

Bezig met laden …