Fenerbahçe pakt rood en lijdt eerste nederlaag onder Advocaat

Gijs Freriks21 aug 2016, 22:49
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2016, 22:49

Dick Advocaat is in zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van Fenerbahçe tegen een nederlaag aangelopen. De Gele Kanaries gingen zondagavond met 1-0 onderuit tegen Medipol Basaksehir en eindigden het duel door een rode kaart voor Mehmet Topal met tien man.

/

Advocaat had zich een betere start voorgesteld in het Fatih Terim Stadion, want na drie minuten lag de 1-0 al in het net. Márcio Mossoró ontving de bal van Edin Visca en knalde het leer vanaf zeventien meter in de verre hoek van doelman Volkan Demirel. Fenerbahçe had moeite om tot kansen te komen en kwam in de eerste helft niet veel verder dan een afgekeurd doelpunt van Alper Potuk en een kans voor Volkan Sen.

Fenerbahçe speelde in de tweede helft lange tijd met tien man daar Emre Belözoglu na een charge op de knie van Emmanuel Emenike een rode kaart had gekregen. Advocaat liet Robin van Persie hierna invallen en bracht Fernandão en Miroslav Stoch later ook in de ploeg, maar ook zij konden de club uit Kadiköy niet aan de gelijkmaker helpen.