Fenerbahçe passeert Galatasaray na moeizame winst op hekkensluiter

Tim Siekman18 dec 2017, 18:55
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2017, 18:55

Fenerbahçe heeft maandagavond een belangrijke overwinning geboekt om in de race te blijven voor de Turkse landstitel. De ploeg van Aykut Kocaman, zonder Vincent Janssen en Robin van Persie, had veel moeite met hekkensluiter Karabükspor, maar ging uiteindelijk toch met de zege aan de haal: 2-0. Door de winst neemt Fenerbahçe de tweede plek over van Galatasaray en staat het een punt achter op Medipol Basaksehir.

In de eerste helft viel er weinig te beleven, aangezien beide ploegen nauwelijks in de buurt kwamen van het vijandelijke doel. Wel werden er af en toe overtredingen gemaakt, waardoor scheidsrechter Alper Ulusoy zich genoodzaakt voelde om in het eerste bedrijf vijf gele kaarten uit te delen. De enige doelpoging in de eerste 45 minuten was voor de bezoekers, maar Volkan Demirel hield zijn doel schoon.

In de tweede helft zette de thuisploeg aan en na tien minuten kopte Mehmet Topal een hoekschop van invaller Mathieu Valbuena heerlijk tegen de touwen. Na de goal leek Fenerbahçe bevrijd en een kwartier voor tijd besliste Valbuena het duel door net binnen het strafschopgebied het leer heerlijk in de bovenhoek te krullen, waardoor de Fransman de eindstand op 2-0 bepaalde.