Fenerbahçe profiteert van nederlaag Galatasaray, ook Trabzonspor wint

Thijs Post29 jan 2012, 18:53
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2012, 18:53

Fenerbahçe heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies van Galatasaray, zaterdag tegen Bursaspor. Fener won, zij het met de hakken over de sloot, met 2-1 van Mersin. Ook Trabzonspor deed goede zaken. De ploeg van coach Senol Günes, opponent van PSV in de Europa League, rekende gedecideerd af met hekkensluiter Ankaragücü: 0-4. Galatasaray voert de ranglijst van de Süper Lig Trabzonspor aan en Trabzonspor kijkt nog altijd tegen een achterstand van elf punten aan.

Fenerbahçe - Mersin 2-1
Galatasaray verloor zaterdag met 1-0 van Bursaspor en dus kreeg Fenerbahçe een dag later de kans om drie punten in te lopen. Mersin Idmanyuru kwam zondag op bezoek in Istanbul, op papier toch een niet al te lastige tegenstander. De thuisploeg liet er geen gras over groeien en liep nog voor de onderbreking weg naar 2-0. Henri Bienvenu was al na acht minuten verantwoordelijk voor de openingstreffer, terwijl ex-FC Twente-aanvaller Miroslav Stoch zijn ploeg zes minuten voor de pauze een ruimere voorsprong bezorgde.

De buit leek binnen, maar Mersin gaf zich zeker nog niet gewonnen, terwijl het leek alsof Fenerbahçe het verder al geloofde. Dat leidde tot een treffer van Nduka Ozukwo en in de slotfase werd het nog flink spannend. Volkan Demirel liet zich echter niet meer verschalken, waardoor Fenerbahçe de achterstand op Galatasaray heeft weten te verkleinen tot twee punten. Besiktas kan Fenerbahçe maandag nadoen, maar dan moet het wel afrekenen met Kayserispor.

Ankaragücü - Trabzonspor 0-4
Al na dertien minuten greep Trabzonspor de leiding in de Turkse hoofdstad. Middenvelder Olcan Adin was op aangeven van Serkan Balci de gelukkige. Wie anders dan Burak Yilmaz, de topschutter die alweer zorgde voor seizoenstreffer nummer 24, tekende na de onderbreking voor de 0-2 en daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gelopen.

Ankaragücü kon geen vuist maken en moest in de slotfase nog twee tegentreffers slikken. Ishak Dogan werkte de bal in eigen doel, waarna Yilmaz zijn handtekening zette onder zijn tweede van de wedstrijd en nummer 25 van het seizoen.