Fenerbahçe remiseert en staat in eindstrijd van Türkiye Kupasi

Daniel Cabot Kerkdijk13 apr 2010, 21:04
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2010, 21:04

Fenerbahçe is de eerste finalist van het toernooi om de Türkiye Kupasi, de nationale beker van Turkije. De ploeg van Christoph Daum speelde dinsdagavond gelijk bij Manisaspor en dat resultaat was voldoende om de eindstrijd te bereiken: 1-1. In de eerste ontmoeting kwam Fenerbahçe met 2-0 als winnaar uit de strijd.

Manisaspor startte goed aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen bracht Güven Varol de thuisploeg aan de leiding en was een enkel doelpunt voldoende om de tweestrijd weer in evenwicht te brengen. De Braziliaan Alex maakte na ruim een uur spelen echter de gelijkmaker. Het bleek achteraf tevens het laatste wapenfeit.

In de finale ontmoet Fenerbahçe de winnaar van het duel tussen Antalyaspor en Trabzonspor. De laatste club won de heenwedstrijd met 2-0. De winnaar van de beker, die vorig seizoen door Besiktas werd opgeëist, speelt volgend seizoen in de play-off van de Europa League. De eindstrijd staat voor 5 mei op de rol.