Fenerbahçe sluit seizoen winnend af en eert slachtoffers Turkse mijnramp

Gijs Freriks16 mei 2014, 21:00
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2014, 21:00

Fenerbahçe heeft het seizoen in stijl afgesloten. De kampioen van Turkije won vrijdagavond met 0-2 van Kayserispor, de reeds gedegradeerde hekkensluiter van de Süper Lig. Cristian Baroni opende de score en weigerde na zijn doelpunt te juichen, uit respect voor de slachtoffers van de mijnramp in Soma.

De Gele Kanaries droegen tijdens de warming-up shirts met de tekst #Soma en kwamen na een klein kwartier op voorsprong. Moussa Sow legde de bal breed voor Cristian, die de verre hoek vond. De spelers van Fenerbahçe hielden na deze goal een minuut stilte. Kayserispor, met Diego Biseswar in de basis, werd ook een aantal keer gevaarlijk, maar scoorde niet. Bobo kreeg kort na rust een geweldige kans, maar liet deze liggen.

In de tweede helft daalde het tempo, maar de thuisploeg gaf in de laatste twintig minuten nog eens gas. De ploeg van Ertugrul Secme incasseerde in de slotseconde echter nog de 0-2 van Sow; in Istanbul won Fenerbahçe dit seizoen overigens met 5-1 van Kayseri. De koploper eindigt het seizoen met 74 punten.