Fenerbahçe stoot Sivasspor van koppositie

27 jan 2008, 14:02
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2008, 14:02
Sivasspor is sinds dit weekeinde geen koploper meer van de Türkcell Super Lig. De revelatie van het huidige seizoen moest zijn meerdere erkennen in concurrent Fenerbahçe, dat door goals van Alex, Semih Sentürk en Mateja Kezman met 1-4 wist te winnen.

In een met 17.000 toeschouwers volgepakt zijnde Sivas 4 Eylül Stadion kwam Fenerbahçe na een klein half uur spelen op voorsprong, toen spelmaker Alex de bal achter Sivasspor-doelman Vardar Akin wist te werken. Een aantal minuten voor rust waren het de bezoekers die opnieuw toe wisten te slaan. Spits Semih Sentürk wist zijn tiende competitiedoelpunt van dit seizoen te scoren.

Sivasspor wilde echter niet van opgeven weten. De ploeg staat bekend om zijn sterke collectief en lieten tegen Fenerbahçe ook weer zien dat men dat in zich heeft zitten. Na een klein uur spelen was het namelijk Musa Aydin die de 1-2 binnen te schieten en kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. De thuisploeg ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar de ruimte in de verdediging bracht Mateja Kezman in stelling om tot twee maal toe te scoren (1-4).

Door de zege heeft Fenerbahçe voorlopig de eerste plek overgenomen van Sivasspor, dat nu tweede staat. Galatasaray kan echter later vanavond, mits de ploeg wint, de nieuwe koploper in Turkije worden.