Fenerbahçe verlengt ongeslagen thuisstatus tegen Trabzon naar zestien jaar

Gijs Freriks06 okt 2013, 20:53
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2013, 20:53

Fenerbahçe heeft na vijf zeges op rij weer punten gemorst in de Süper Lig. Men kwam zondagavond niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen Trabzonspor (0-0), maar staat nog wel bovenaan. Dirk Kuyt en consorten hebben nu na zeven wedstrijden één punt meer dan runner-up Besiktas.

Fenerbahçe verloor in augustus 1997 voor het laatst in eigen huis van Trabzonspor en ging zondag dus ook niet onderuit. Het gelijkspel zal echter wel aanvoelen als een nederlaag, want de ploeg van Ersun Yanal had Besiktas verder weg kunnen zetten. De Gele Kanaries begonnen uitstekend in het eigen Sükrü Saraçoglu Stadion en waren al binnen drie minuten dicht bij de openingstreffer, maar Samuel Holmén faalde in de afwerking. Na 25 minuten zorgde de thuisploeg, met Kuyt in de basis, opnieuw voor dreiging, maar het schot van Moussa Sow werd gekeerd door Onur Kivrak. Na een halfuur daalde het tempo en hierdoor groeiden de gasten in de wedstrijd.

De Storm van de Zwarte Zee creëerde echter geen noemenswaardige kansen. Yanal bracht aan de kant van Fenerbahçe in de tweede helft Emmanuel Emenike in de ploeg, maar het ontbrak de koploper aan creativiteit. Tien minuten voor tijd leek de gastheer alsnog de bevrijdende goal te maken, maar Pierre Webó knalde op de lat. Hierdoor bleef het bij een brilstand in Istanbul en daar was Trabzonspor het meest blij mee. Het team van Mustafa Resit Akcay pakte in de laatste vier wedstrijden tien punten en staat keurig in de subtop. Fenerbahçe neemt het na de interlandperiode op tegen Erciyesspor.