Fenerbahçe verslaat tiental Besiktas in rechtstreeks duel om koppositie

Gijs Freriks02 nov 2014, 18:59
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2014, 18:59

Fenerbahçe is de nieuwe koploper van de Turkse Süper Lig. De regerend landskampioen boekte zondagavond zijn vijfde overwinning van het seizoen, door stadsgenoot Besiktas met 0-2 te verslaan. De Zwarte Adelaars speelden één helft lang met een man minder, want Olcay Sahan kreeg op slag van rust een rode kaart.

De aanvaller van Besiktas maakte een overtreding rond de middellijn, op aanvoerder Emre Belözoglu, en hoewel die niet zwaar was, kreeg hij toch het tweede geel gepresenteerd. Op dat moment stond de thuisploeg al achter, want Emmanuel Emenike had na drie minuten de score geopend. De Nigeriaan zette zijn voet tegen een harde, lage voorzet van Alper Potuk en versloeg daarmee doelman Tolga Zengin. De bezoekers hadden het meeste balbezit, al kreeg ook Besiktas zo zijn mogelijkheden.

Volkan Demirel hield onder anderen spits Demba Ba echter van scoren af en daardoor bleef de voorsprong voor Fenerbahçe intact. Emenike had halverwege de tweede helft het duel op slot kunnen gooien, maar na een pass van Dirk Kuyt treuzelde hij te lang en daardoor ging de kans op een doelpunt verloren. Het Besiktas van trainer Slaven Bilic incasseerde echter toch nog de 0-2, van Moussa Sow, en verloor daardoor voor de tweede keer op rij. Donderdag neemt Besiktas het op tegen Partizan Belgrado.