voetbalzone

Fenerbahçe verspeelt finaleplaats; fans eisen ontslag van Kartal

Gijs Freriks21 mei 2015, 21:25
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2015, 21:25
Advertentie

Bursaspor heeft zijn droomfinale te pakken. De Krokodillen wonnen donderdagavond met 0-3 van Fenerbahçe en plaatsten zich daarmee voor de eindstrijd van de Turkse beker, die op 3 juni in Bursa wordt afgewerkt. Galatasaray is daarin de tegenstander. De heenwedstrijd in de halve finale werd nog met 1-2 gewonnen door Fenerbahçe.

Met Dirk Kuyt in de basis was de eerste kans voor het Fenerbahçe van trainer Ismail Kartal: Alper Potuk trok naar binnen en krulde de bal naar de kruising, maar doelman Harun Tekin had een schitterende redding in huis. Na ruim een half uur spelen kwam Bursaspor op voorsprong in het Sücrü Saraçoglu Stadion: Volkan Sen werd vrijgespeeld in het strafschopgebied, speelde Bekir Irtegün uit en plaatste de bal in de verre hoek.

Volkan maakte daarmee zijn zestiende officiële doelpunt van het seizoen. In de slotfase van de tweede helft ging het helemaal mis voor Fenerbahçe: Fernandão plaatste de 0-2 in de korte hoek en na de rode kaart voor Michal Kadlec kopte middenvelder Samil Cinaz de 0-3 achter doelman Mert Günok. De supporters van Fenerbahçe schreeuwden daarna om het ontslag van coach Kartal.

Bezig met laden …