voetbalzone

Fenerbahçe wint ruim van Antalya en kan titel pakken bij stadsgenoot

Gijs Freriks13 apr 2014, 19:55
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2014, 19:55
Advertentie

Fenerbahçe kan volgende week op bezoek bij stadsgenoot Besiktas de landstitel in de wacht slepen. De Gele Kanaries wonnen zondagavond met 4-1 van Antalyaspor en hebben hierdoor, met nog vijf wedstrijden voor de boeg, twaalf punten meer dan De Zwarte Adelaars.

Het elftal van Ersun Yanal trok van meet af aan ten aanval, maar Antalyaspor verdedigde sterk en probeerde te counteren. Een dood spelmoment brak de ban: Caner Erkin krulde een vrije trap fraai in de onderhoek. Isaac Promise trok de stand na een halfuur, met een kopbal uit een vrije trap, echter weer gelijk. Michal Kadlec schoot de grootmacht uit Istanbul na 37 minuten op een nieuwe voorsprong: na een hoekschop van Raul Meireles bleef de bal liggen en hierdoor kon de Tsjech van dichtbij binnenwerken.

Diezelfde Kadlec maakte de 3-1 van door bij een hoekschop binnen te volleren, en Moussa Sow bepaalde de eindstand na een pass van Dirk Kuyt op 4-1. Kuyt, die de gehele wedstrijd meedeed, liep na een hooggeheven been nog een hoofdwond op, maar de schade leek mee te vallen. Bij Antalyaspor pakte Serkan Balci nog rood. Fenerbahçe herstelde zich met de zege op Antalyaspor van de nederlaag in de derby tegen Galatasaray (1-0), terwijl De Schorpioenen nu al elf duels niet meer hebben gewonnen en moeten blijven vrezen voor degradatie.

Bekijk het doelpunt van Caner Erkin

Bezig met laden …