Fenerbahçe zet grote stap richting groepsfase Europa League

Noel Korteweg18 aug 2022, 23:05
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2022, 23:05

Fenerbahçe heeft donderdagavond een grote stap gezet richting kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League. In Oostenrijk werd Austria Wien verslagen: 0-2. Joshua King en Serdar Dursun namen de treffers voor hun rekening. Volgende week donderdag moet de klus in eigen huis geklaard worden.

Fenerbahçe begon met Ferdi Kadioglu in de basis. De Turkse ploeg schoot uit de startblokken. King scoorde na acht minuten de openingstreffer van de wedstrijd. De dertigjarige Noor was het eindstation van een snelle aanval en kon de bal beheerst binnen schieten: 0-1. De eerste helft eindigde met een merkwaardig moment, toen Altay Bayindir van Fenerbahçe geraakt werd door een voorwerp dat van de tribunes werd gegooid. De doelman kon na een korte medische behandeling door.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd moest Austria Wien verder met tien man toen Lucas Galvão met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Daar maakte Fenerbahçe dankbaar gebruik van door in de 89ste minuut de eindstand op het scorebord te zetten via Dursun: 0-2. De ploeg van trainer Jorge Jesus heeft zich daarmee een zeer gunstige uitgangspositie verschaft. Volgende week moet deelname aan de groepsfase van het tweede Europese clubtoernooi worden veiliggesteld.