Fer belangrijk voor Norwich City, Jol verliest door heerlijke uithaal

Bart Kruyt31 aug 2013, 17:55
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2013, 17:55

Leroy Fer is goed bezig bij Norwich City. De middenvelder was midweeks al trefzeker in de met 6-3 gewonnen bekerwedstrijd tegen Bury en was zaterdagmiddag opnieuw belangrijk voor zijn ploeg, door de enige treffer van de wedstrijd tegen Southampton voor te bereiden. Fer schreef een assist op zijn naam, al moest Nathan Redmond nog wel heel wat werk verrichten voordat hij kon scoren: 1-0. Het Fulham van Martin Jol ging met diezelfde cijfers onderuit bij Newcastle United, door een schitterende uithaal van Hatem Ben Arfa. Stoke City won bij West Ham United.

/

Norwich City - Southampton 1-0
Naast Fer begon ook Ricky van Wolfswinkel in de basis bij Norwich City en de twee Nederlanders waren betrokken bij de beste kans voor de thuisploeg uit de eerste helft. Na een indraaiende vrije trap kopte Van Wolfswinkel de bal door, waarna Fer het leder op zijn borst kreeg. De controle van de middenvelder was goed, maar Artur Boruc kwam op tijd zijn doel uit om een goal te kunnen voorkomen. Norwich kwam vijf minuten voor rust vervolgens met de schrik vrij, toen Adam Lallana de paal raakte, en pakte de volle buit dankzij een winnend doelpunt van Redmond. De van Birmingham City overgekomen dribbelaar werd op links gevonden door Fer, zocht zijn directe tegenstander op, kroop naar binnen en liet Boruc kansloos met een hard schot in de korte hoek. Dit bleek direct het slotakkoord te zijn in een wedstrijd met weinig serieuze kansen.

Newcastle United - Fulham 1-0
Yohan Cabaye voelt wel wat voor een transfer en moest daarom op de bank beginnen van Alan Pardew. De fans van Newcastle United lieten na een bedroevende eerste helft weten dat zij het daar absoluut niet mee eens waren en een kwartier na rust kwam de Fransman alsnog in de ploeg. Toeval of niet: de wedstrijd werd direct een stuk leuker en Tim Krul (net als Vurnon Anita in de basis begonnen bij Newcastle) redde goed bij een vrije trap van Bryan Ruiz. Aan de overkant raakte Papiss Cissé met een harde kopbal de lat, voordat Yoan Gouffran de score had móéten openen. Van dichtbij kopte de Fransman echter op onbegrijpelijke wijze naast, terwijl Matthieu Debuchy uit een corner ook naast kopte. Een 0-0 leek in de maak, maar Newcastle trok vier minuten voor tijd toch aan het langste eind, dankzij een heerlijke treffer van Ben Arfa: 1-0.

/

West Ham United - Stoke City 0-1
Erik Pieters maakte de negentig minuten vol bij Stoke City, maar het is zeer de vraag of de linksback heeft staan te genieten. Het duel tussen de nummer zes en tien van de Premier League hield namelijk niet over en was grotendeels gespeend van amusement. Kenwyne Jones en Marc Wilson waren in de eerste helft dreigend namens de bezoekers, terwijl Modibo Maïga namens de thuisploeg een plaagstootje uitdeelde. Zijn kopbal ging naast. Een winnaar leek er in de saaie tweede helft niet meer te komen, maar invaller Jermaine Pennant brak het duel toch nog open: met zijn eerste treffer sinds 8 mei 2011, een rake vrije trap, bezorgde hij de gasten alsnog de zege. Stoke City meldt zich daardoor voorlopig bij de bovenste vijf.

Cardiff City - Everton 0-0
Na de sensationele overwinning van vorige week op Manchester City en de midweekse bekerzege, waren de verwachtingen bij de thuisploeg hooggespannen. De gastheren hadden het echter lastig tegen Everton en mochten van geluk spreken dat zij een punt overhielden aan de ontmoeting. De bezoekers, wederom zonder bankzitter John Heitinga, kregen de beste kansen en leken in de eerste helft zelfs recht te hebben op een strafschop. Een overtreding van Gary Medel op Leighton Baines werd echter door de vingers gezien. Cardiff was slecht een keer echt dreigend, maar Craig Bellamy speelde de bal te ver voor zich uit en was vervolgens kansloos vanuit een lastig hoek. Ook Baines wist, ondanks een prima kans in de slotfase, niet meer tot scoren te komen.