voetbalzone

Ferdi Kadioglu kan de kassa in Nijmegen opnieuw laten rinkelen door toptransfer

Guy Habets26 jun 2023, 15:50
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2023, 15:50
Advertentie

Ferdi Kadioglu staat in de belangstelling van Napoli. Dat melden diverse media in Turkije. De 23-jarige alleskunner, die in Nederland doorbrak als aanvallende middenvelder maar bij Fenerbahçe nu als wingback speelt, zou zo'n twintig miljoen euro op kunnen leveren voor de club uit Istanbul. Dat klinkt NEC als muziek in de oren, want de Nijmegenaren mogen rekenen op een deel van het transferbedrag.

Na het seizoen 2017/18, waarin Kadioglu doorbrak in het Goffertstadion, telde Fenerbahçe anderhalf miljoen euro neer voor de in Arnhem geboren speler. Vijf jaar later kan Kadioglu voor een veelvoud van dat bedrag vertrekken, want naar verluidt heeft Napoli een eerste bod van zeventien miljoen euro plus drie miljoen aan bonussen uitgebracht. Dat is afgewezen door Fenerbahçe, dat op meer hoopt. Een vast bedrag van twintig miljoen euro behoort derhalve tot de mogelijkheden.

Dat zou betekenen dat NEC een fraai bedrag bij mag schrijven. De Nijmegenaren bedongen een doorverkooppercentage bij de verkoop van Kadioglu en delen dus mee in de opbrengst. Het is niet duidelijk hoe hoog het percentage is, maar in het ongunstigste geval krijgt NEC tien procent van de winst. Dat komt al neer op zo'n anderhalf miljoen euro. Als de onderhandelingen ervoor zorgen dat de prijs voor Kadioglu stijgt, zal de Nijmeegse club nog meer krijgen.

De nu 23-jarige Kadioglu ontwikkelde zich bij Fener tot vaste basisspeler en is niet meer weg te denken uit de basiself van de nummer twee van het afgelopen Süper Lig-seizoen. Ook mocht hij debuteren voor het Turkse nationale elftal, waarvoor hij nu elf interlands heeft gespeeld. In totaal kwam Kadioglu tot 148 officiële wedstrijden voor Fenerbahçe, waarin hij veertien keer scoorde. Vier van die veertien goals maakte de Arnhemmer in het afgelopen seizoen als wingback op rechts.

Bezig met laden …