voetbalzone

Ferdinand tekent bezwaar aan en kan tegen Man City aantreden

Daniel Cabot Kerkdijk27 jan 2010, 15:17
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2010, 15:17
Advertentie

Rio Ferdinand gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond (FA). De aanvoerder van Manchester United gaf afgelopen weekeinde in het duel met Hull City (4-0 winst) een elleboog aan Craig Fagan. Scheidsrechter Steve Bennett miste het incident maar verklaarde aan de FA dat hij Ferdinand zeker rood zou hebben gegeven als hij de elleboog had waargenomen. De FA deed een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden.

/

Door het afwijzen van het schikkingsvoorstel kan Ferdinand woensdagavond spelen tegen Manchester City, in het kader van de halve finales van de Carling Cup. Man Utd moet op Old Trafford een 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd goedmaken. De FA zal de zaak donderdag verder behandelen. Ferdinand loopt nu het risico dat de organisatie hem een hogere straf zal opleggen dan de eerdere eis.

Mocht Ferdinand vier duels of meer geschorst worden dan loopt hij het risico om de finale van de Carling Cup tegen Aston Villa te missen, indien vanavond Man City wordt uitgeschakeld. Daarnaast zou hij de competitieduels met Arsenal, Portsmouth en Aston Villa aan zich voorbij moeten laten gaan. Sunderland-verdediger Michael Turner ging vorige maand ook in beroep en kreeg een zwaardere straf.

Bezig met laden …