voetbalzone

Ferdinand ziet 'andere' voetbalwereld na dood vrouw: 'Alles werd vergeten'

Matthijs van Laar24 mei 2015, 10:21
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2015, 10:21
Advertentie

De voetbalwereld kan keihard zijn, maar kent ook een andere kant. Dat ontdekte Rio Ferdinand nadat zijn vrouw onlangs overleed aan de gevolgen van kanker. De steun die hij kreeg was hartverwarmend, zo schrijft de stopper van Queens Park Rangers in zijn column in The Sun. Onder meer Sir Alex Ferguson en ex-ploeggenoot Nemanja Vidic verschenen op de begrafenis.

voetbalzone

"Het is de moeilijkste periode uit mijn leven. Ik heb mijn geweldige vrouw zien wegvallen, zonder dat ik er iets aan kon doen", zegt Ferdinand. "Op de dag dat ik het bekendmaakte, werd ik overstelpt met berichten en steunbetuigingen. De kinderen zagen het en zeiden: 'Kijk pap, heb je gezien wat ze allemaal doen voor mama?' Voor hen zijn dit mooie herinneringen."

De voormalig international zag daardoor ineens een hele andere zijde van de normaliter harde wereld waarin hij al jaren actief is. "Het was verfrissend om zoveel medeleven mee te maken, de onderlinge strijd werd even vergeten", aldus Ferdinand, die sinds 2009 getrouwd was met zijn onlangs overleden echtgenote. Zij werd 34 jaar.

Bezig met laden …