voetbalzone

Ferencváros presenteert Nederlandse hoofdtrainer: 'Flink wat ervaring'

Erik van Dam21 aug 2012, 15:40
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2012, 15:40
Advertentie

Het Hongaarse Ferencváros heeft Ricardo Moniz aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 28-voudig kampioen maakt dinsdag via de officiële kanalen wereldkundig dat het Moniz binnen heeft en dat hij in de middag nog de training zal leiden. De Hongaren noemen Moniz een kwaliteitstrainer die de afgelopen jaren al redelijk wat ervaring heeft opgedaan.

/

De 48-jarige Moniz speelde als prof voor bescheiden verenigingen als FC Eindhoven, Haarlem, RKC Waalwijk en Helmond Sport. Als trainer schopte hij het tot nu toe verder: de geboren Rotterdammer was in verschillende functies werkzaam bij clubs als PSV, Feyenoord, Tottenham Hotspur en Hamburger SV.

Bij HSV fungeerde hij als interim-coach nadat Bruno Labbadia de laan uit werd gestuurd. Later klom hij op tot hoofdtrainer van Red Bull Salzburg, toen Huub Stevens vertrok uit de Mozartstad. Uiteindelijk stond Moniz iets meer dan een jaar aan het roer bij die Rote Bullen, hij vertrok twee maanden geleden vanwege een verschil van inzicht. Nu moet hij Ferencváros weer naar de top zien te loodsen: de club werd in 2004 voor het laatst landskampioen.

Bezig met laden …