voetbalzone

Ferguson: ‘De opties die ik nu heb zijn beter dan ik ooit had bij Man United’

Peter Nusselder28 jan 2013, 09:00
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2013, 09:00
Advertentie

Trainer Sir Alex Ferguson heeft in dienst van Manchester United reeds alles gewonnen wat er te winnen valt, maar blijft onverminderd eerzuchtig. De Schotse oefenmeester is met zijn elftal nog in de race voor de Champions League en de FA Cup en staat bovenaan in de Premier League.

/

In 1999 won Man United onder de leiding van Ferguson de treble, waarbij het spitsenkwartet Andy Cole, Dwight Yorke, Teddy Sheringham en Ole Gunnar Solskjaer een belangrijke rol speelde. Met Robin van Persie, Wayne Rooney, Javier Hernández en Danny Welbeck heeft Fergie nu weer de beschikking over een viertal uistekende aanvallers, hetgeen de ervaren coach vertrouwen geeft in een succesvol seizoen.

“Als je naar die jongens kijkt en je gaat ervan uit dat ze allemaal twintig keer of vaker zullen scoren, dan gaan we echt meedoen”, vertelt Ferguson in de Engelse media. “De opties die we nu op alle posities hebben, als iedereen tenminste fit blijft, zijn beter dan ik in mijn tijd hier ooit heb gehad.” The Mancunians bereikten afgelopen weekend ten koste van Fulham de volgende ronde van de FA Cup, en nemen het op 13 februari en op 5 maart in de achtste finale van de Champions League op tegen Real Madrid.

Bezig met laden …