voetbalzone

Ferguson en McGregor kunnen terugkeren in Schotse ploeg

Bart Kruyt18 nov 2009, 18:00
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2009, 18:00
Advertentie

Het ontslag van George Burley bij de Schotse nationale ploeg betekent mogelijk goed nieuws voor Barry Ferguson en Alan McGregor. Het tweetal werd eerder dit jaar uit de Schotse selectie gegooid en hoefde niet op een rentree te rekenen. De opvolger van Burley mag echter zelf beslissen of hij Ferguson en McGregor wil selecteren.

/

De twee Schotten zorgden voor ophef door na de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland de kroeg in te duiken. Het duo werd tijdens de daaropvolgende WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland op de bank gehouden door bondscoach George Burley en mokkend op de stoelen maakten de spelers V-tekens richting de camera. De bond besloot om het duo te schorsen.

“Maar van een levenslange schorsing is geen sprake”, zegt Gordon Smith van de Schotse FA. “Wij hebben het nooit gehad over een life ban; wij hebben gezegd dat de spelers niet meer opgeroepen zouden worden onder George Burley. Wanneer de nieuwe bondscoach een beroep wil doen op de spelers, dan is daar over te praten.”

Bezig met laden …