voetbalzone

Ferguson en McGregor weer welkom bij Rangers

16 apr 2009, 11:19
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2009, 11:19
Advertentie
Barry Ferguson en Allan McGregor zijn weer welkom bij Glasgow Rangers. De Schotse topclub schorste beide internationals voor onbepaalde tijd en ontnam Ferguson zelfs zijn aanvoerdersband, nadat het tweetal zich misdragen had rond de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Nederland (3-0) en IJsland (2-1).

Na de interland in Amsterdam zochten Ferguson en McGregor de bar van hun hotel op, waar zij tot in de middag hadden gedronken. Bondscoach George Burley was woedend en zette het tweetal enkele dagen later op de bank tegen IJsland, ook al stonden zij tegen Oranje in de basis. Op die bank maakten Ferguson en McGregor demonstratief een V-teken, dat te vergelijken is met een opgestoken middelvinger.

Rangers-manager Walter Smith gaf te kennen dat het tweetal nooit meer voor The Gers zou uitkomen. Hij vindt nu echter dat hij te hard heeft opgetreden, vooral kijkend naar de manier waarop de Schotse voetbalbond (SFA) de zaak heeft behandeld. "Ik heb in een off-the-record gesprek gezegd dat beiden nooit meer voor deze club zouden spelen. Het is en blijft een lastig onderwerp, dat wellicht overtrokken is. De SFA en de bondscoach gaven dat eerder al min of meer toe."

"Dat heeft mij aan het denken gezet", vervolgt Smith zijn relaas aan de BBC. "Misschien heb ik wel te hard opgetreden. Mocht het bestuur van mening zijn dat zij weer welkom zijn, dan wil ik daar graag aan meewerken. Ik heb het volste recht om van mening te veranderen, maar ik zeg alleen dat zij weer welkom zijn bij de selectie. Niet dat zij dit seizoen mogelijk nog zullen spelen."

Volgens Smith waren Ferguson en McGregor niet de enige twee die zich schuldig hebben gemaakt aan overmatig drankgebruik in de bart van het hotel. "Er waren in totaal zes spelers, maar er zijn er maar twee uitgepikt. Ik ben van mening dat de club de partij is die het meeste lijdt onder hun afwezigheid. Ik straf hun alleen maar meer als ik mijn besluit, dat in een woede-aanval is genomen, nog langer handhaaf."
Bezig met laden …