voetbalzone

Ferguson gaat flink rouleren en ziet een rol weggelegd voor Büttner

Thijs Post26 mrt 2013, 12:42
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2013, 12:42
Advertentie

De spelers van Manchester United maken zich op voor drukke paasdagen. Zaterdag nemen the Red Devils het in competitieverband op tegen Sunderland, maandag speelt de ploeg in het kader van de FA Cup tegen Chelsea. Bovendien zijn veel spelers momenteel op pad met de nationale ploegen. De verwachting is dat manager Sir Alex Ferguson twee compleet andere elftallen het veld instuurt bij de wedstrijden tegen Sunderland en Chelsea.

/

Manchester United heeft in de Premier League namelijk een comfortabele voorsprong van vijftien punten op Manchester City en het heeft er alle schijn van dat de grote sterren rust krijgen voor het duel met Sunderland. “Het draait nu allemaal om frisheid, nu we richting het einde van het seizoen gaan”, laat de coach optekenen in de Engelse media. “Een aantal belangrijke wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op. Het is mijn taak om het juiste team te kiezen, met frisheid als belangrijkste criterium. Het gaat niet zozeer om het beste team, het gaat om het fitste team.”

De club laat er geen gras over groeien: spelers als Javier Hernández (Mexico) en Shinji Kagawa (Japan) vliegen met een privéjet terug naar Engeland om zo uitgerust mogelijk weer op de club te verschijnen. Ferguson ziet in de komende wedstrijden een rol weggelegd voor Alexander Büttner. “Spelers die niet met de nationale ploeg zijn weggeweest, zoals Büttner, Ryan Giggs, Anderson, Nemanja Vidic en Rafael, zullen sleutelspelers zijn in de komende wedstrijden.”

Bezig met laden …