voetbalzone

Ferguson gaat niet in op avances bondscoach en blijft international-af

Erik van Dam27 sep 2010, 19:31
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2010, 19:31
Advertentie
/

Barry Ferguson zal definitief niet terugkeren in de nationale ploeg van Schotland. De middenvelder van Birmingham City, die vorig seizoen het middelpunt was van een relletje omdat hij in een kroeg had gedronken na een verloren interland, liet eerder in een radio-uitzending nog weten open te staan voor een terugkeer in het team. Nadat bondscoach Craig Levain de middenvelder polste gooit hij nu alsnog de deur dicht. Dat meldt The Guardian.

“Na meerdere gesprekken met bondscoach Craig Levein en scout Michael Oliver heeft Barry aangegeven dat hij niet wil terugkeren bij de nationale ploeg”, luidt de verklaring van de Schotse voetbalbond (FA). “We zullen hem daarom niet overwegen als selectielid en de zaak is bij deze gesloten.” De 32-jarige Ferguson blijft zodoende op 45 interlands steken.

Naar verluidt heeft de beslissing van Ferguson te maken met het vertrouwen dat hij geniet van Birmingham-manager Alex McLeish. De trainer was één van de weinigen die het in Ferguson zag zitten nadat zijn contract niet werd verlengd bij Glasgow Rangers. McLeish liet doorschemeren dat, mocht Ferguson ingaan op de Schotse uitnodiging, het dankzij de interlandperiodes moeilijk zou worden een basisplaats te behouden.

Bezig met laden …