voetbalzone

Ferguson geen coach Brits olympisch elftal

30 jan 2009, 13:08
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2009, 13:08
Advertentie
Sir Alex Ferguson wordt niet de bondscoach van het Brits olympisch voetbalelftal. Dat zegt de 67-jarige Schotse oefenmeester in het clubblad van Manchester United. Sebastian Coe, voorzitter van de organisatie van de Olympische Spelen van Londen in 2012, en de Britse premier Gordon Brown waren met Ferguson in gesprek over het
trainerschap van een gecombineerde Britse ploeg op het mondiale evenement.

Ferguson is 70 jaar oud als de spelen in 2012 beginnen en heeft geen trek meer in een andere baan. "Ik word geen bondscoach", benadrukt Ferguson in Inside United . "Als ik hier klaar ben, denk ik dat ik wel wat rust heb verdiend." Ook geeft Ferguson aan niet te geloven in de haalbaarheid van een gecombineerd Brits elftal.

Waar het in andere takken van sport gemeengoed is dat sporters uitkomen voor Groot-Brittannië, daar hebben Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales in het voetbal hun eigen nationale elftallen. Een gezamenlijk olympisch team kan betekenen dat de afzonderlijke voetbalbonden hun lidmaatschap van de FIFA op het spel zetten.

De Britten wonnen tussen 1900 en 1912 drie keer olympisch voetbalgoud en waren in 1956 voor het laatst aanwezig op de Spelen. Ferguson is al sinds 1986 werkzaam voor Manchester United en heeft in Engeland meer prijzen dan wie dan ook gewonnen.
Bezig met laden …