voetbalzone

Ferguson goed te spreken over Büttner: 'Hij traint erg goed'

Bart Kruyt06 jan 2013, 17:35
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2013, 17:35
Advertentie

Alexander Büttner kwam een maand lang niet in actie voor Manchester United, maar kreeg zaterdag opeens weer een basisplaats in de bekerwedstrijd tegen West Ham United. De linksback deed negentig minuten mee en maakte een goede indruk op Sir Alex Ferguson, die tevreden is over de manier waarop zijn 23-jarige zomeraankoop zich ontwikkelt in Engeland.

/

Volgens Ferguson brengt Büttner wat er van hem verwacht wordt. "We hebben hem gehaald om in de toekomst Patrice Evra op te volgen", vertelt de manager van United aan Omroep Gelderland. "Wat we wilden was een aanvallend ingestelde linksback en dat zien we ook in hem. Hij traint erg goed, heeft een huis en is helemaal gesetteld hier in Engeland."

Ferguson meent dat Büttner veel heeft aan landgenoot Robin van Persie, die zaterdag tegen West Ham een replay uit het vuur sleepte, met de late gelijkmaker (2-2). "Je komt in een andere cultuur, in een ander land bij een grote club. Dat is een grote verandering", weet Ferguson. "Dan helpt het als iemand als Robin jarenlange ervaring heeft in Engeland. Ze praten natuurlijk veel met elkaar, dat is begrijpelijk."

Bezig met laden …