voetbalzone

Ferguson: 'Het zou fantastisch zijn om de Carling Cup weer te winnen'

Daniel Cabot Kerkdijk30 nov 2010, 09:34
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2010, 09:34
Advertentie

Wie dacht dat Sir Alex Ferguson na een vracht aan zilverwerk al genoeg heeft geproefd aan de zoete smaak van het succes, heeft het mis. De ervaren Schotse succescoach van Manchester United heeft nog altijd honger naar prijzen en heeft dinsdag laten weten om dit seizoen voor de derde achtereenvolgende keer op rij de Carling Cup in de wacht te slepen. “Het zou fantastisch zijn om die beker voor de derde keer op rij in de wacht te slepen”, aldus de nog immer ambitieuze Fergie.

/

Dinsdagavond zal United in de kwartfinale dan echter wel eerst moeten zien af te rekenen met West Ham United. De Britse topclub dankt het succes in dit toernooi misschien wel aan het inbrengen van jonge talenten, die door Ferguson in de Carling Cup worden klaargestoomd voor het grotere werk. Zo zullen deze week naar alle waarschijnlijkheid talenten als Darron Gibson, Chris Smalling, Bebe en Federico Macheda mogen opdraven op Upton Park.

Ondanks dat Ferguson het toernooi dus ook als een uitgelezen mogelijkheid ziet om talenten te laten rijpen en kennis te laten maken met de wetten van het topvoetbal, is resultaat evenzeer van belang. “De Carling Cup is een interessante trofee. En juist omdat wij iets laten in het toernooi mogen beginnen, biedt het de mogelijkheid om jonge spelers de kans te geven. Dat is gezond, omdat zij dan in een positie komen die interessant is en waarop wij hen kunnen beoordelen”, zo deed de oefenmeester zijn ideeën uit de doeken.

Bezig met laden …