voetbalzone

Ferguson houdt verkoop tegen: 'Hij is anders dan onze andere aanvallers'

Daniel Cabot Kerkdijk31 mrt 2013, 07:15
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2013, 07:15
Advertentie
/

Sir Alex Ferguson verleent geen medewerking aan een zomers vertrek van Javier Chicharito Hernández, ook al lijkt de sportieve situatie van de aanvaller op Old Trafford enigszins uitzichtloos. De Mexicaan was dit seizoen goed voor zestien treffers, maar hij is er ook dit seizoen niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren. Ferguson claimt dat hij Chicharito helemaal niet kwijt wil.

Door de aanwezigheid van Robin van Persie is de kans klein dat Hernandez ooit een basisplaats zal veroveren. Met name in Spanje is er volop belangstelling voor de Midden-Amerikaan, die in 2010 voor een bedrag van negen miljoen euro als een relatief onbekende voetballer naar Old Trafford werd gehaald. "Hij beschikt over een doorlopend contract", benadrukt Ferguson zondag.

"We zitten niet op interesse van clubs te wachten", verzekert de manager. "Hij is een belangrijke speler voor United. Hij is anders dan onze andere aanvallers en als hij het veld betreedt, zorgt hij voor veranderingen. Het is voor mij niet makkelijk om Chicharito niet op te stellen. Als je het aantal doelpunten vergelijkt met zijn aantal minuten, dan is dat fantastisch. Ik heb niet gemerkt dat hij teleurgesteld is over zijn rol. Het is ook moeilijk als je een speler als Robin voor je hebt en Danny Welbeck, Wayne Rooney en Shinji Kagawa je concurrenten zijn. Maar een sterke selectie biedt ons voordelen."

Bezig met laden …