voetbalzone

'Ferguson is tevreden over mij en dat ben ik zelf ook'

Bart Kruyt03 apr 2013, 15:30
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2013, 15:30
Advertentie

Het gaat goed met Alexander Büttner in Engeland. De linksback kwam na zijn competitiedebuut voor Manchester United tegen Wigan Athletic maandenlang niet in actie in de Premier League, maar in de vorige twee speelronden deed Büttner negentig minuten mee tegen Reading en Sunderland. Na het met 0-1 gewonnen duel in het Stadium of Light kozen de fans hem als man van de wedstrijd.

/

De 24-jarige Büttner had onlangs een gesprek met Sir Alex Ferguson, die aangaf 'zeer tevreden' te zijn over de ontwikkeling van de Nederlander. "En dat ben ik zelf ook", zegt de voormalig verdediger van Vitesse in Voetbal International. "Dat ik lange tijd geen competitieduels speelde, wil niet zeggen dat mijn ontwikkeling stil stond. Elke dag train ik met de beste spelers ter wereld en de club heeft me altijd gezegd dat ik de tijd zou krijgen om te wennen."

Büttner maakte half september zijn competitiedebuut voor United tegen Wigan Athletic en scoorde direct. In de maanden hierna kwam de linksback echter alleen nog uit in de Capital One Cup, Fa Cup en Champions League, maar dankzij het drukke programma van United mocht hij in de vorige twee competitiewedstrijden weer meedoen. Aankomende maandag speelt United de competitiekraker tegen stadsgenoot Manchester City.

Bezig met laden …