voetbalzone

Ferguson komt Owen tegemoet met basisplaats in Carling Cup

Erik van Dam20 sep 2010, 17:59
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2010, 17:59
Advertentie

Sir Alex Ferguson is niet doof gebleken voor de klaagzang van Michael Owen. De ervaren aanvaller stelde onlangs dat hij meer kansen in de basis wil bij Manchester United en krijgt wat hij wil: woensdag begint hij vanaf minuut één aan de wedstrijd tegen Scunthorpe om de Carling Cup. Het is, na de strijd om het Community Shield tegen Chelsea, de eerste basisplaats voor de ex-speler van Liverpool dit seizoen.

/

Owen mag nu dus laten zien dat hij een concurrent kan vormen voor Wayne Rooney en Dimitar Berbatov. Rooney is onomstreden bij United, maar maakt wel een moeilijke periode door gezien strubbelingen in zijn privé-leven. Berbatov toonde zondag nog zijn klasse en waarde aan door hoogstpersoonlijk Liverpool drie draaien om de oren te geven tijdens de 3-2 zege.

Vooruitkijkend naar het Carling Cup-treffen zei Ferguson maandag dat Owen zijn kans nu krijgt. “Ik begrijp zijn frustratie wel, hij heeft zelfs helemaal gelijk. Het is gewoon zo, omdat Berbatov het seizoen top begonnen is en daarna de interlandonderbreking kwam. Ik snap dat Owen zijn carrière aan zichzelf voorbij ziet gaan, maar hij doet het goed op de training, mist geen onderdeel. Hij zal starten tegen Scunthorpe en voldoende aan voetballen toekomen, dit seizoen.”

Bezig met laden …