voetbalzone

Ferguson lyrisch over ‘beest’: ‘Ik zou hem nog in de spits kunnen zetten’

Erik van Dam06 apr 2013, 13:31
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2013, 13:31
Advertentie

Sir Alex Ferguson prijst zich bijzonder gelukkig met de aanwezigheid van Phil Jones bij Manchester United. Bijna twee jaar geleden trok United de portemonnee om de Engelsman over te nemen van Blackburn Rovers en Ferguson staat nog steeds voor de volle honderd procent achter dat besluit. Jones heeft zich een prima versterking getoond en hoewel hij door blessureleed niet altijd inzetbaar is, heeft Ferguson hem hard nodig.

/

“Jones wordt een fantastische voetballer”, voorspelt de Schotse trainer. “Hij heeft ongelooflijk veel talent, zijn beste plek is centraal achterin maar je kunt hem eigenlijk overal neerzetten. Ik zou hem nog in de spits kunnen zetten, zo’n soort speler is het gewoon. Hij is echt een beest, hij voelt het spelletje aan en begrijpt het volkomen. Rechtsback? Geen probleem. Centraal op het middenveld? Geen probleem. Centraal achterin? Geen probleem.”

Ferguson beschrijft de 21-jarige Engels international (vijf caps) als een speler die je maar zo nu en dan tegenkomt in de voetballerij. “We hebben een tijd lang geen speler zoals hij gehad, die zo’n prestatie kan neerzetten op verschillende posities. Brian McClair komt er nog het dichtst bij in de buurt”, denkt de trainer. Zijn 49-jarige landgenoot speelde van 1987 tot 1998 voor the Red Devils.

Bezig met laden …