voetbalzone

Ferguson moest met ogen knipperen: 'Dacht dat dit record zou worden'

Daniel Cabot Kerkdijk02 dec 2012, 09:15
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2012, 09:15
Advertentie

Reading en Manchester United zorgden zaterdag voor een spectaculair duel. Na 34 minuten stond er een tussenstand van 3-4 op het scorebord, wat uiteindelijk ook de eindstand zou zijn. Sir Alex Ferguson was blij dat zijn team won, maar voor zijn verdedigers had hij geen goed woord over.

/

"Ik dacht dat er een record zou worden gevestigd vandaag, de meeste doelpunten in één Premier League-duel", zei Ferguson eerst met een glimlach. Daarna uitte de Schot hevige kritiek. "Onze verdediging was ongelooflijk zwak. Ik heb niet vaak zo'n zwakke defensie gezien, de slechtste prestatie van het seizoen."

Ferguson greep in door Rafael na een half uur spelen naar de kant te halen ten faveure van Chris Smalling. "Dat maakte een groot verschil in het verdedigen van de standaardsituaties. Zijn lengte was belangrijk. Halverwege de eerste helft zei ik tegen mezelf dat het een mirakel zou zijn als we met deze wijze van verdedigen zouden winnen. Ik mag dus alleen maar gelukkig zijn met deze overwinning."

Ferguson maakte zaterdag ook bekend dat Anderson diverse weken aan de kant zal blijven. De middenvelder, die een van de doelpunten maakte, moest vlak voor rust geblesseerd afhaken. "Hij heeft een blessure aan de hamstrings. Hij zal een paar weken uit de roulatie zijn", voorspelde Ferguson.

Bezig met laden …