voetbalzone

Ferguson moet schuiven na blessureleed in afscheidsduel Van der Sar

Daniel Cabot Kerkdijk06 aug 2011, 00:20
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2011, 00:20
Advertentie

De afscheidswedstrijd van Edwin van der Sar woensdag in de Amsterdam ArenA heeft bij Manchester United een slachtoffer geëist. Michael Carrick kreeg tijdens het afscheid van de oud-doelman last van zijn hamstrings en moet het duel van zondag met Manchester City in het kader van de Community Shield laten schieten. Ook de Mexicaan Javier Hernández zal niet aanwezig zijn.

/

Sir Alex Ferguson wenst geen risico te nemen met Carrick, die afgelopen seizoen in 28 Premier League-duels meedeed. Hernández liep vorige maand een hoofdblessure op en ook in het geval van de aanvaller wil Manchester United geen onnodig risico nemen. De Mexicaanse revelatie van afgelopen seizoen had enkele jaren geleden ook al last van een kwetsuur aan zijn hoofd.

Darren Fletcher (virus) en Antonio Valencia (enkel) hebben de training wederom hervat en zullen spoedig in staat zijn om voor een plaats bij de eerste elf te vechten. Rafael is hersteld van een blessure in de wedstrijd tegen Barcelona en speelde vrijdag in de testimonial van Paul Scholes één helft. Het is na 1956 pas de tweede keer dat de stadsgenoten om de Community Shield strijden; destijds wonnen the Mancunians.

Bezig met laden …