voetbalzone

‘Ferguson respecteren, maar Mourinho is tactisch de beste van de wereld’

Peter Nusselder12 feb 2013, 08:25
Laatst bijgewerkt: 12 feb 2013, 08:25
Advertentie

De grote blikvanger zal woensdag, als Manchester United en Real Madrid het tegen elkaar opnemen in de achtste finale van de Champions League, ongetwijfeld Cristiano Ronaldo zijn. De Portugese aanvaller keert met de Koninklijke terug op Old Trafford, maar ook de ontmoeting tussen de trainers Sir Alex Ferguson en José Mourinho wordt volgens Real-middenvelder Xabi Alonso een bijzondere.

/

De 31-jarige Spanjaard hoopt dat zijn Portugese oefenmeester het verschil kan maken tijdens de duels met de Engelse topclub. “We weten hoe moeilijk deze wedstrijden zijn, maar we zijn ervan overtuigd dat we Man United kunnen uitschakelen”, tekenen Engelse media op uit de mond van de Voormalig Liverpool-speler. “Het is niet alleen de krachtmeting tussen twee geweldige teams, maar ook tussen twee geweldige coaches”, meent Alonso.

“Je moet Ferguson respecteren voor alles wat hij heeft bereikt in het Engelse voetbal. Maar op tactisch gebied is Mourinho de beste van de wereld; hij heeft de kwaliteiten om iedere andere trainer te verslaan”, kijkt de middenvelder vooruit. Tegenstander Jonny Evans wijst vooral op de aandacht die Ronaldo krijgt. “Ik weet zeker dat hij net zo veel zin heeft in de wedstrijd als wij”, zegt de verdediger op de officiële website van Man United.

“Maar het gaat om meer dan alleen Ronaldo. De geschiedenis van dit duel gaat verder terug, beide clubs hebben hun historie. Dit tweeluik is het mooiste van deze ronde, iedereen kijkt ernaar uit. En Real heeft naast Cristiano nog meer spelers die ons pijn kunnen doen. Er zijn er een hoop die je problemen kunnen bezorgen. Al blijft Ronaldo degene op wie iedereen let en die we zullen moeten afstoppen”, aldus Evans.

Bezig met laden …