voetbalzone

Ferguson snapt niets van scheidsrechter Foy

10 aug 2009, 08:35
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2009, 08:35
Advertentie
Niet alleen in Nederland wordt er gemopperd over de arbitrage: ook in Engeland kan men er wat van. Chris Foy en zijn assistenten speelden een opvallende rol in de strijd om de Community Shield, die na strafschoppen werd gewonnen door Chelsea. Manchester United-manager Sir Alex Ferguson wist wel waar het verlies aan viel te wijten.



De oefenmeester wees met de beschuldigende vinger naar Foy, die halverwege de tweede helft niet ingreep bij een charge van Michael Ballack op Patrice Evra. De Duitser haalde zijn directe tegenstander naar de grond en het spel leek stil te gaan liggen, maar Chelsea voetbalde door en kwam via Frank Lampard op een 1-2 voorsprong.

Volgens Ferguson had deze treffer nooit mogen vallen. “Als de scheidsrechter goed had gekeken, dan had hij gezien dat het een duidelijke rode kaart moest zijn”, klaagde de Schot. “Hij gaf hem een elleboogstoot, dat was duidelijk te zien. De scheidsrechter stond er ook goed voor, dus hij had het ook moeten zien. Ik snap niet waarom hij niet ingreep.”

United kwam via een treffer van Wayne Rooney, die zich in buitenspelpositie bevond, nog wel op gelijke hoogte (2-2). In de strafschoppenreeks capituleerde United alsnog wegens slecht ingeschoten penalty’s van Evra en Ryan Giggs. Het was de vierde keer dat Chelsea de Community Shield opeiste; United won de prijs al zeventien keer.
Bezig met laden …