voetbalzone

Ferguson speelt nooit meer in nationaal shirt van Schotland

Peter Nusselder06 jul 2010, 14:23
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2010, 14:23
Advertentie

Barry Ferguson keert niet terug in het Schots nationaal elftal. De middenvelder van Birmingham City kreeg het verzoek om zich beschikbaar te stellen van bondscoach Craig Levein, maar wenst hiervan geen gebruik te maken. In april 2009 werd Ferguson, samen met keeper Allan McGregor, voor het leven geschorst vanwege hun gedrag vóór en tijdens een WK-kwalificatieduel met IJsland.

Nadat het duo zich voor de wedstrijd vol had laten lopen met drank, namen de twee mokkend plaats op de reservebank en maakten ze V-tekens richting de camera. Levein nam de functie van bondscoach in december echter over van George Burley en deed vervolgens een poging om Ferguson en McGregor over te halen om terug te keren bij de nationale selectie.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik in de aanloop naar het EK van 2012 niet kan rekenen op de kwaliteiten en ervaring van Barry", liet Levein weten in de Schotse media, "maar ik kan begrip opbrengen voor zijn redenen. De afspraak was dat Barry deze zomer de tijd had om een keuze te maken. Zijn familie en zijn club Birmigham hebben op dit moment prioriteit voor hem. Ik wens hem het beste", aldus de bondscoach.

Bezig met laden …