voetbalzone

Ferguson stemt in met verhuur van 'speeltje' De Laet aan Portsmouth

Erik van Dam14 jan 2011, 17:09
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2011, 17:09
Advertentie

Ritchie De Laet rent dit seizoen van hot naar her. De 22-jarige verdediger begon het seizoen bij Manchester United, maar BBC Sport meldt vrijdag dat de Belg nu voor de derde keer verhuurd zal worden. Portsmouth is de volgende club die hij bij mag schrijven op zijn cv. Pompey heeft het zwaar in het Championship en kan wel extra armslag gebruiken.

/

De Laet, tweevoudig Rode Duivel, werd in september en oktober twee maanden uitgeleend aan Sheffield United. Sir Alex Ferguson wilde hem liever niet langer kwijt, omdat De Laet zomaar weer nodig zou kunnen zijn bij zijn eigen ploeg. Toen de huurperiode ten einde kwam bleek dat de Belg voorlopig nog niet aan spelen toen zou komen op Old Trafford. Om die reden stuurde Ferguson de mandekker naar zijn zoon Darren, toen nog trainer van Preston North End.

Bij die club speelde De Laet vijf duels, tot de coach ontslagen werd. Direct riep Ferguson alle huurlingen terug naar Manchester. Nu mag De Laet op huurbasis aan het werk gaan bij Portsmouth. De uitleenperiode loopt in principe door tot de laatste speeldag. Portsmouth, dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League, staat momenteel op de achttiende plaats.

Bezig met laden …