voetbalzone

Ferguson tipt Fulham-coach Hodgson als potentiële opvolger Capello

Bart Kruyt12 mrt 2010, 19:28
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2010, 19:28
Advertentie

Als het aan Sir Alex Ferguson ligt wordt Roy Hodgson de opvolger van Fabio Capello als bondscoach van Engeland. De Schotse oefenmeester liet vrijdag weten uitermate gecharmeerd te zijn van de hoofdtrainer van Fulham, dat momenteel zowel in de competitie (tiende plek) alsmede in de Europa League (achtste finale) een goede indruk achterlaat. Aankomende zondag staan Manchester United en Fulham tegenover elkaar op Old Trafford.

/

In de industriestad krijgen de Londenaren de mogelijkheid om United dit seizoen voor de derde keer te verslaan, daar de ploeg van Ferguson al twee keer op Craven Cottage onderuit ging. Mede door deze prestaties liet Ferguson weten Hodgson te zien als een topfavoriet om een eventueel vertrek van Capello bij de Engelse ploeg op te vangen. “Roy Hodgson heeft erg veel ervaring en vooral de internationale ervaring die je nodig hebt als bondscoach. Juist daarom is hij uitermate geschikt.”

Ferguson vervolgt zijn lofzang: “Fulham maakt een opmerkelijk goed seizoen door. Roy heeft voor de ervaring en autoriteit bij de club gezorgd. Hij heeft een team gesmeed waar niemand tegen wil spelen. De organisatie staat erg goed en ze spelen zeer gedisciplineerd. Dit is allemaal de verdienste van de coach”, aldus de coach van Manchester United.

Toch liet Ferguson weten niet teveel op de zaken vooruit te willen lopen. “Ik ben er zeker van dat Capello aanblijft, als hij het goed doet op het wereldkampioenschap. Waarom zou hij dat niet willen? Het is een zware opgave, omdat de verwachtingen hoog zijn, alhoewel Capello mij een type lijkt dat daar juist van geniet en er beter van gaat presteren.”

Bezig met laden …