voetbalzone

Ferguson: 'Torres had kunnen doorlopen en scoren, het is zijn eigen fout'

Bart Kruyt28 okt 2012, 19:35
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2012, 19:35
Advertentie

De tabloids zullen maandag waarschijnlijk flink uitpakken over de topper tussen Chelsea en Manchester United, die zondagavond werd gewonnen door de bezoekers. Robin van Persie en consorten wonnen op bezoek bij de koploper met 2-3 door een buitenspeldoelpunt van Javier Hernández en scheidsrechter Mark Clattenburg gaf twintig minuten voor tijd Fernando Torres van Chelsea een onterechte tweede gele kaart. Even daarvoor was ook Branislav Ivanovic al weggestuurd, met een directe rode kaart.

/

Volgens Roberto Di Matteo, trainer van Chelsea, besliste arbiter Clattenburg de wedstrijd op Stamford Bridge. “Zijn beslissingen waren cruciaal”, zei de Italiaan. “Torres had een vrije trap verdiend en Jonny Evans had misschien wel rood moeten krijgen. Het was geen schwalbe. Ik was in shock na die rode kaart, ik rekende volledig op een vrije trap. United kreeg alle beslissingen mee en daar ben ik erg ontdaan over. Als hij de beelden terugkijkt, zal hij tot de conclusie komen dat hij fouten heeft gemaakt.”

Sir Alex Ferguson lachte in zijn vuistje toen Hernández een kwartier voor tijd in buitenspelpositie de winnende treffer maakte. “Daar hadden we wat geluk mee”, gaf de coach van the Mancunians toe tegenover Sky Sports. De commotie over de rode kaart voor Torres begreep hij echter niet goed: “Of hij een schwalbe maakte? Hij koos er in ieder geval niet voor om door te lopen. Jonny hield hem misschien iets vast, maar hij had door kunnen lopen en kunnen scoren, dus is het zijn eigen fout.”

Bezig met laden …