voetbalzone

Ferguson: ‘Tweede jaar is test, en Kagawa is met vlag en wimpel geslaagd’

Peter Nusselder27 jul 2012, 12:35
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2012, 12:35
Advertentie

Na twee succesvolle seizoenen bij Borussia Dortmund maakte Shinji Kagawa deze zomer de overstap naar Manchester United. Zijn nieuwe trainer Sir Alex Ferguson wachtte bewust een jaar met het aantrekken van de aanvallende middenvelder, die hij al wel geruime tijd in de gaten hield.

/

“Er was al langer veel belangstelling voor hem, omdat hij zo goed begon bij Dortmund. Maar ik denk dat je na één seizoen nooit veel kunt zeggen over een speler”, laat Fergie weten op de officiële website van zijn werkgever. “Ik wilde eerst kijken hoe het tweede jaar hem af zou gaan. Dat is eigenlijk pas echt een test, omdat de tegenstanders meer over je weten”, legt de Schotse oefenmeester uit.

“Voor die test is hij met vlag en wimpel geslaagd. Tijdens het afgelopen seizoen was hij eigenlijk nóg beter. Het was dus geen moeilijke beslissing voor ons om hem vast te leggen. Shinji is intelligent, snel en hij werkt hard. Hij is 23, maar heeft al twee jaar ervaring bij een grote club. Het is duidelijk dat hij een uitstekende voetballer is, en we hebben hoge verwachtingen van hem”, zegt Ferguson over de Japans international.

Bezig met laden …