voetbalzone

Ferguson twijfelt nog over basisplaats voor gretige Rooney

Daniel Cabot Kerkdijk27 feb 2010, 10:29
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2010, 10:29
Advertentie
/

Sir Alex Ferguson weet nog niet of Wayne Rooney zondag in de finale om de Carling Cup tegen Aston Villa aan het startsignaal verschijnt. De aanvaller van Manchester United verkeert de laatste weken in bloedvorm, maar Ferguson vreest inmiddels voor overbelasting. "Er komen nog belangrijke wedstrijden aan", legt Ferguson uit. "Het probleem is dat Wayne altijd wil spelen, hij is ontzettend gretig."

Rooney maakte tot dusver 27 doelpunten in alle toernooien en is daarmee nog vijftien stuks verwijderd van het clubrecord van Cristiano Ronaldo, die in het seizoen 2007/08 liefst 42 keer scoorde. Rooney heeft nog maximaal zeventien wedstrijden om de prestatie van zijn ex-ploeggenoot minimaal te evenaren.

Ferguson denkt zijn sterspeler harder nodig te hebben in de Champions League tegen AC Milan en de resterende Premier League-duels. "Misschien stel ik hem wel op als rechtsback", zei Ferguson gekscherend. "Hij zegt tegen iedereen dat hij ook als verdediger uit de voeten zou kunnen."

"We hebben na zondag nog tien competitieduels en hopelijk zes Europese duels", vervolgde Ferguson. "Eén doelpunt per wedstrijd zou hem op 44 goals brengen. Ik denk niet dat hij dat hij haalt. Een dergelijk aantal moet ook niet zijn doelstelling zijn. Als hij meer dan dertig goals maakt, moet hij tevreden zijn."

Bezig met laden …