voetbalzone

Ferguson verdedigt wisselbeleid: 'Er zijn grote defensieve fouten gemaakt'

Daniel Cabot Kerkdijk01 dec 2010, 07:08
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2010, 07:08
Advertentie

Manchester United vond dinsdagavond haar Waterloo in de Carling Cup. Op bezoek bij West Ham United ging de huidige koploper van de Premier League met liefst 4-0 onderuit. Manager Sir Alex Ferguson wijzigde zijn formatie op liefst tien plaatsen ten opzichte van het elftal dat afgelopen zaterdag Blackburn Rovers met 7-1 versloeg. Toch vindt hij dat niet de reden voor de zeperd in Londen.

/

West Ham was oppermachtig en had zelfs nog minimaal twee doelpunten meer kunnen maken. "We hadden hier geen rekening mee gehouden", vertelde Ferguson na afloop op Upton Park. "Er zijn grote defensieve fouten gemaakt en we hebben onszelf niet terug in de wedstrijd kunnen spelen. Daar waren de spelers te jong voor. Er zijn teveel fouten gemaakt en dan is hun jonge leeftijd geen excuus."

"De jonge spelers zullen dit niet snel vergeten", vervolgde de Schot. "Het was een goede mogelijkheid geweest om de beker weer te winnen. In het begin waren we sterker, speelden we goed, maar doelpunten veranderen een wedstrijd. West Ham was meer gedreven en dat is volkomen logisch. Onze jonge spelers zullen hier van leren, dat was een paar jaar geleden tegen Coventry City al het geval."

Bezig met laden …