voetbalzone

Ferguson vreest dat ook Bolton tot het laatst gevaarlijk zal zijn

Erik van Dam24 sep 2010, 18:05
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2010, 18:05
Advertentie

Manchester United is na vijf speelronden nog altijd één van de vier teams zonder een nederlaag, maar coach Sir Alex Ferguson weet maar al te goed dat zo'n status snel kan verdwijnen. Zondag treedt zijn elftal in het Reebok Stadium aan tegen Bolton Wanderers, een ploeg die Ferguson in het verleden al ervoer als een lastige opponent. “Het zal zwaar worden, het is daar altijd zwaar.”

/

United speelt, net als de andere Engelse teams, veel wedstrijden in een kort tijdbestek. Tot nu toe gaat dat goed; zondag werd met 3-2 gewonnen van Liverpool en woensdagavond klopten The Red Devils Scunthorpe United met 5-2 in de derde ronde van de Carling Cup. Scunthorpe wist in blessuretijd nog te scoren tegen United, zoals eerder Fulham en Everton in de competitie rijkelijk laat nog een treffer fabriceerden. Dat leverde die teams tweemaal een gelijkspel op.

“We weten dat we een aantal wedstrijden in het slot vergooiden”, erkent Ferguson op de officiële clubwebsite. “Dat moedigt tegenstanders alleen maar aan als we de laatste fase van een duel ingaan. Als we voorstaan, zullen ze niet opgeven. Ze gaan maar door, hopende dat we nog een goal weggeven.” Over de wedstrijd tegen Bolton zegt Ferguson dat hij het als een bijna-derby beschouwt.

“En derby's zijn altijd speciaal in de ogen van de fans. We verwachten een zware wedstrijd, het is daar altijd zwaar. Aan die grote jongen voorin, Kevin Davies, hebben we onze handen vol. Maar we hebben in het verleden met Bolton afgerekend en nu krijgen we weer een uitdaging.” Vorig seizoen won United het uittreffen met 4-0, mede dankzij twee doelpunten van de ook nu in vorm verkerende Dimitar Berbatov.

Bezig met laden …