voetbalzone

Ferguson wijst: ‘Als hij de bal gewoon bij zich houdt, is het over’

Erik van Dam01 nov 2012, 06:40
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2012, 06:40
Advertentie

Sir Alex Ferguson kon moeilijk leven met de 5-4 nederlaag die Manchester United woensdag incasseerde in de Capitol One Cup. Het bijzonder doelpuntrijke treffen op Stamford Bridge werd een prooi voor the Blues, maar Ferguson vond dat zijn team onnodig doelpunten weggaf aan de rivaal. Met name Nani moest het ongelden bij de Schotse toptrainer.

/

“Het enige dat we hoefden te doen was de bal bij ons houden en de wedstrijd uit laten rollen. Nani probeerde een mannetje voorbij te gaan en verloor de bal, vervolgens kregen we een penalty tegen. Of het echt een penalty was, weet ik niet. Ik denk dat onze jongere spelers het vanaf dat moment echt begonnen te voelen, in de verlenging werd het vervolgens zwaar”, sprak Ferguson na afloop tijdens de persconferentie.

Van zijn Portugese vleugelspeler had hij meer verwacht, gaf hij toe. “Nani is ervaren, een individu, een speler die tegenstanders wil kloppen en dat gaan we niet ontmoedigen. Maar had hij in die situatie nou gewoon de bal bij zich gehouden in de hoek, dan was het over en voorbij geweest”, somberde de trainer. De Premier League, FA Cup en Champions League zijn nu de overgebleven prooien voor United.

Bezig met laden …