voetbalzone

Ferguson wilde De Gea niet: ‘Schalke 04 had dat niet erg gevonden’

Gijs Freriks04 apr 2016, 21:25
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2016, 21:25
Advertentie

Manchester United nam David de Gea in de zomer van 2011 over van Atlético Madrid, maar Sir Alex Ferguson was aanvankelijk liever met een andere doelman in zee gegaan, zo vertelt hij maandagavond aan de Manchester Evening News.

/

“Eric Steele was De Gea al een hele poos aan het scouten, maar toen verscheen Manuel Neuer opeens ten tonele bij Schalke 04. Ik denk dat Schalke het niet erg had gevonden als wij hem hadden genomen in plaats van Bayern München. Het probleem was Eric, want hij stond erop dat we voor De Gea moesten gaan. Ik zei: ‘maar Eric, Neuer is de complete keeper. Volwassen en fysiek ongelooflijk sterk’. Eric zei: ‘ja, maar binnen drie jaar is De Gea beter’.”

“Ik zei: ‘dat is nogal een statement’. Eric en ik vlogen vervolgens naar Valencia om De Gea samen aan het werk te zien en de sterke punten waar Eric het over had gehad, sprongen er inderdaad uit. Zijn wendbaarheid, vertrouwen, reactiesnelheid. Eric had ook al een band met de ouders van De Gea opgebouwd en was zo erg overtuigd van De Gea, dat ik hem wel moest vertrouwen. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan, want het was de juiste keuze.”

Bezig met laden …