Ferme knal stopt honderd procent-score van Primera División-koploper

Daniel Cabot Kerkdijk26 sep 2011, 22:55
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2011, 22:55
/

Real Betis heeft maandagavond de eerste punten van het nieuwe seizoen laten liggen. De promovendus, de verrassende koploper van de Primera División, ging op bezoek bij Getafe met 1-0 onderuit. Ondanks de nederlaag in Madrid gaat de formatie van Pepe Mel na vijf speeldagen nog wel aan kop in de Primera Division.

Het winnende doelpunt viel in de dertigste minuut. Na een voorzet vanaf rechts van Juan Valera kopte Dani Güiza de bal licht door. Het leer kwam in het bezit van Diego Castro, die met een hard schot doelman Iñaki Goitia en twee verdedigers op de doellijn kansloos liet: 1-0. Bij de bezoekers wisten alleen Salva Sevilla en Roque Santa Cruz zich voor rust aan de sportieve malaise te onttrekken.

Op basis van het tweede bedrijf verdiende Betis zonder meer een punt. Het team van Luis García werd door de Andalusiërs gedwongen om te verdedigen. Vooral invaller Beñat bezorgde de defensie van Getafe hoofdbrekens, maar doelman Miguel Ángel Moya keepte een goede wedstrijd en hield zijn doel schoon. Betis heeft één punt voorsprong op Barcelona, Levante en Sevilla.